بررسی باکتریهای القاکننده رشد در القای آنزیمهای مرتبط با مقاومت در فلفلدلمهای |
کد مقاله : 1171-FIPPC (R2) |
نویسندگان: |
میلاد آئینی1، کمال صادقی *2 1گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز، ایران 2بخش گیاهپزشکی |
چکیده مقاله: |
یکی از مزیتهای استفاده از باکتریهای القاکننده رشد در گیاهان، افزایش سطح آنزیمهای مرتبط با مقاومت در گیاهان است. ازاینرو جهت بررسی تأثیر باکتریهای القاکننده رشد بر میزان آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسیداز از سه جدایه باکتریاییPseudomonas fluorescens، Pseudomonas putidae و Bacillus subtilis استفاده شد. گیاه جوان و شاداب فلفل دلمهای در خاک سترون کشت و درون گلدانهای سترون در شرایط گلخانه (دمای 25 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. جهت مایهزنی استرینهای منتخب، 50 میکرو لیتر از سوسپانسیون باکتریایی به سه میلیلیتر محیط کشت مایع سترون Luria-Bertani اضافه و باکتریها در شرایط تاریکی و دمای 28 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت بر روی دستگاه شیکر رشد داده شدند. غلظت باکتریهای کشتشده در طولموج 600 نانومتر با 1/0 OD= تنظیم گردید. همچنین آب مقطر خالص بهعنوان شاهد منفی و از Pseudomonas syringae بهعنوان شاهد مثبت در این آزمون استفاده شد. سپس در زمانهای مختلف شامل 24، 48 و 72 ساعت بعد از مایهزنی، از بافت فلفل دلمهای نمونه گرفته و میزان تغییرات آنزیمهای مرتبط با مقاومت بررسی شد. ابتدا غلظت پروتئین تعیین و اندازهگیری میزان غلظت کمی آنزیم کاتالاز، پراکسیداز و اسکوربات پراکسیداز به روش استاندارد با اندکی تغییرات استفاده شد. برای استاندارد نمودن دادهها، میزان فعالیت ویژه آنزیمی بر میلیگرم پروتئین کل اندازهگیری شد و برای انجام تجزیه آماری دادهها از نرمافزار SAS (9.2) استفاده گردید. نتایج بررسی آنزیمهای مرتبط با مقاومت در گیاه فلفل دلمهای مشخص نمود که P. fluorescens و P. putidae قادر به القای بیشترین میزان آنزیمهای کاتالاز (8/4 و 8/3 واحد /میلیگرم پروتئین)، پراکسیداز (7/3 و 8/2 واحد /میلیگرم پروتئین کل) و آسکوربیت پراکسیداز (7/2 و 7/1 واحد/ میلیگرم پروتئین) در مقایسه با شاهد در فلفل دلمهای است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که گونههای P. fluorescens و P. putidae توانایی القای آنزیمهای مقاومت در برگ فلفل دلمهای را داراست، بنابراین میتواند در مدیریت تلفیقی علیه بیمارگرها مورداستفاده قرار گیرند. |
کلیدواژه ها: |
: فلفل دلمه ای، باکتری های القا کننده رشد، آنزیم های القاکننده مقاومت |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |