به ­نام خداوند جان و خرد

بیماری­های گیاهی در طول تاریخ، همواره تاثیر مهمی بر حوزه­ های اقتصادی، اجتماعی و اکولوژی و همچنین سلامت و کیفیت زندگی انسان­ها داشته و دارد. این شاخه از علم، سهم بزرگی در بهره ­وری و ارتقای کیفیت، سلامت و امنیت غذایی محصولات کشاورزی دارد. نیروهای متخصص و کارآمد بیماری شناسی گیاهی ایران با برخورداری از دانش روز جهانی و تجربه در به‌کارگیری روش‌ها و رویکردهایی نوین برای مدیریت بیمارگرهای گیاهی همواره تلاش قابل تقدیری داشته­ اند. انجمن بیماری­شناسی گیاهی کشور ضمن تاکید بر حفظ و استمرار "کنگره عظیم گیاه­پزشکی کشور" به منظور هماهنگی بهتر و ایجاد بستری مناسب برای تبادل یافته‌های جدید و افزایش بهره‌وری، درنظر دارد با همکاری گروه گیاه­پزشکی دانشگاه تهران، نخستین کنگره‌ بیماری­ شناسی گیاهی ایران را به عنوان میراثی گرانبها و ارزشمند برای نسل­های حاضر و آینده، تقدیم نماید. این رخداد مهم در روزهای نهم تا دهم شهریور 1398 در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. از تمامی دانشجویان گرامی و متخصصان برجسته کشور انتظار می­رود، ضمن ارائه دستاوردهای تحقیقاتی خود، در جلسات و سمپوزیوم‌هایی که در خصوص مسائل روز بیماری­ شناسی گیاهی کشور تشکیل می­شود، مشارکت فعال داشته باشند. در این کنگره سعی شده است تا ضمن استفاده از سخنران­های برجسته، فرصت مناسبی برای بحث و گفتگو و همفکری بین تمامی دست­ اندرکاران و متولیان بخش گیاه­پزشکی کشور از بخش­های خصوصی و دولتی (مراکز علمی و اجرایی) فراهم شود. بدون تردید، رمز توسعه علمی و عملی کشور و تلاش برای مدیریت هرچه بهتر بیماری­های گیاهی کشور، جز با همفکری، مسئولیت­پذیری همگانی و همکاری مشترک بین اعضای خانوادۀ بزرگ بیماری­شناسان گیاهی ایران عزیز در کنار دیگر دست­اندکاران بخش گیاه­پزشکی کشور تحقق نخواهد یافت. صمیمانه منتظر حضور یکایک شما عزیزان در اولین کنگره بیماری­شناسی گیاهی هستیم و امید است به لطف و یاری خداوند متعال، شاهد برگزاری کنگره‌ای پربار در مصادیق علمی، اجتماعی و فرهنگی آن باشیم.

مسعود احمدزاده- دبیرعلمی نخستین کنگره بیماری­شناسی گیاهی ایران